Dünya’nın yolu tekrar Diyarbakır’dan geçecek!

Mezopotamya Kültür Rotası Projesi kapsamında düzenlenen Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı’na katılmak üzere geldiğim Diyarbakır’da muhteşem bir gün geçirdim. Aslına bakarsanız Diyarbakır’a ilk olarak 1962 senesinde geldim. 1967’ye kadar çocukluğumun 5 senesi burada geçti. Sonrasındaki gelişim de 2015 yılına rastlar. 2015’te kocaman bir şehir çıkmıştı karşıma. Ama bu gelişimde gördüm ki, 2020’yle 2015 yılları arasında, sanki gece ve gündüz gibi bir değişim yaşamış Diyarbakır. Öncelikle huzur gelmiş, büyük yatırımlar yapılmış. Zaten geçmişinde birçok medeniyetin geçtiği bu şehir, çok güzel bir hale gelmiş. İnşallah bundan sonrasında da hep iyi işler yapılır, Diyarbakır turizmde ve kültür alanında çok önemli bir rol üstlenir. Çünkü güvenliğin, aşın, işin, mutlu ve zengin yaşamın sigortası turizmdir.

“Mezopotamya’nın Altın Üçgeni” mottosuyla Diyarbakır’la beraber Mardin ve Şanlıurfa, gelecek için yeni bir markalaşma, yeni bir turizm tasarımı ve yol haritası yolculuğuna çıktı. Bu topraklar çok kısa zamanda kendinden iyiliklerle, güzelliklerle, sürprizlerle çok bahsettirecek. Dünya’nın yolu tekrar Diyarbakır’dan geçecek!

Diyarbakır Valisi sayın Münir Karaloğlu yeni bir enerji getirmiş Diyarbakır’a. Kalkınma Ajansı, turizm kalkınma planına çok önem veriyor. Ben de bütün tecrübemi, bilgimi Mezopotamya turizminin gelişmesine ayıracağım önümüzdeki aylarda. Çocukluğumun geçtiği Diyarbakır’da yarım yüzyıl sonra geleceği tasarlamak inanılmaz bir duygu.

Diyarbakır Mehmetçik İlkokulunun bir öğrencisi olarak bütün Diyarbakırlıları, nerede olurlarsa olsunlar bu turizm yolculuğunu desteklemeye davet ediyorum. 

 

CEM KINAY

Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Koordinatörü

Diğer Yazılar

Diyarbakır’a ben de gittim!

“Bir kez görmek binlerce kelimeye değer!” Bu yıl 19-20 Ağustos tarihleri arasında, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi Büyükelçi Sayın İbrahim Mete Yağlı’nın davetine icabetle, Diyarbakır’ı

Daha Fazla »

SUNUŞ

Her şehir kendi tarihinden beslenir. Şehirlere ve derin bir tecessüsle keşfedilmeyi, tarihî geçmişinden ait oldukları coğrafyaya göre farklılık gösterse de, bir şehri var eden kültür,

Daha Fazla »
Array
50% LikesVS
50% Dislikes
Bu yazıyı paylaş
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email